Spoelbak

Een spoelbak heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt. U heeft de keuze uit diverse formaten en verschillende materialen. Sommige materialen passen beter bij uw wensen dan andere. Een keuken specialist bij u in de buurt vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor een nieuwe spoelbak.

Soorten spoelbakken

In totaal zijn er vier soorten spoelbakken waar de laatste jaren veel mee gewerkt wordt. In design keukens wordt meestal gekozen voor een roestvrijstalen spoelbak. In rustieke keukens kiezen mensen vaak voor een natuurstenen spoelbak. Als u opzoek bent naar de goedkoopste oplossing dan kunt u kiezen voor een kunststof variant. Een ouderwetse oplossing is de keramiek spoelbak die vroeger vaak werd toegepast in een keuken. Wilt u meer informatie over de beste toepassing in uw keuken? Neem contact op met een keuken expert bij u in de buurt via onze website. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe.

Nadeel van een spoelbak

Als u kiest voor een RVS variant dan kunt u de spoelbak eenvoudig schoonmaken. Maar in de loop der jaren is de kans groot dat er krassen ontstaan die u er niet meer uitgaan. Dit wordt vaak als hinderlijk beschouwd door de eigenaren. Natuurstenen spoelbakken zijn ruwer van vorm en daardoor lastiger schoon te maken. Een ander nadeel is dat ze vrij duur in aanschaf zijn. Kunststof is een goedkope oplossing, maar is niet mooi in de moderne keuken van nu. Een ander nadeel is dat niet alle kleurstoffen verdragen worden in de spoelbak. De laatste keuze is keramiek waarbij de glazuurlaag vrij kwetsbaar is en nog wel eens beschadigt als spoelbak.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Het zelf vervangen van uw oude spoelbak kan nog wel eens wat problemen opleveren. U kunt bijvoorbeeld het oude aanrechtblad beschadigen. Of u kunt lekkage krijgen door het verkeerd plaatsen van de spoelbakken. U kunt ervoor kiezen om een vrijblijvende offerte te ontvangen van een keukenexpert bij u in de buurt. U bent zo gegarandeerd van kwaliteit en uw spoelbak wordt vakkundig vervangen. Vraag direct uw offerte aan via onze website.